Leefstijl & Vitaliteit

Een integrale aanpak die écht werkt …..

Coachen op 5 dimensies

Een integrale aanpak die écht werkt …..

…. door het coachen op fysiek, sociaal-emotioneel, zingeving én mentaal vlak. Geen symptoombestrijding maar we werken aan de onderliggende oorzaken.

We starten met een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is. Is er een match dan gaan we samen aan de slag en beginnen we met een balanstest en een intake gesprek. Aan de hand daarvan stellen we een doel vast en kijken we samen hoeveel coachsessies je nodig hebt om je doel te bereiken. Ook bespreken we op welke manier we deze sessies invullen. Ik begeleid je in dit proces en stel je vragen zodat jij je bewust wordt van dat wat nodig is om jouw doel te bereiken. Jij komt in beweging en neemt acties die je dichterbij je doel brengen.

Als er aanwijzigen zijn dat je klachten te wijten zijn uit een hormonale disbalans vul je ook een aantal specifieke vragenlijsten in om te bepalen of hier aanvullende acties op ondernomen moeten worden. Je ontvangt van mij dan ook een hormoonanalyse die we samen verder bespreken.

De 5 dimensies van het  MARK Vitaliteitsmodel

Om tot de kern van jouw hulpvraag te komen en om je doelen helder te krijgen kijken we naar jou in het geheel. Dit geheel bestaat uit 5 onderdelen en die noemen we de 5 dimensies: hoofd, hart, geest, lichaam en eigen regie. Deze dimensies horen allemaal bij jou en ze staan allemaal met elkaar in verbinding. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het zijn perfect op elkaar afgestelde radertjes die normaal soepel lopen. Soms kan het zijn dat er een onderdeel niet meer goed werkt en dat de boel vastloopt of dreigt vast te lopen. Ik ga met jou op onderzoek uit om uit te vinden welk onderdeel hapert en ervoor zorgt dat je lichamelijke klachten ervaar en niet meer in balans bent.

Door dieper in te gaan op elke dimensie ontdekken we gedachten, valkuilen, patronen en gedragingen die je in de weg kunnen zitten. Door bewustwording, herkenning en vooral ook erkenning van de aspecten binnen de dimensies kan ik je helpen in balans te komen en je eigen pad te volgen. Je krijgt weer regie over je leven en gaat daar je geluk in vinden. De integrale aanpak met de 5 dimensies zorgen voor een duurzame verandering op het gebied van leefstijl en vitaliteit.

Integrale aanpak

Hoofd (IQ)

Wat speelt er allemaal door je hoofd? Welke eindeloze stroom van gedachten heb je? Welke belemmerende overtuigingen heb je over jezelf, de ander of de wereld? Raak je snel van slag of beschik je over veerkracht?

Hart (EQ)

Ben je je bewust van je gevoelens en kan je hier effectief mee omgaan? Welke emoties laat je zien? Luister je naar je gevoelens? Hoe is de verbinding en communicatie met de mensen om je heen?

Eigen regie

Kan en wil je zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven? Heb je daadkracht en motivatie om actie te ondernemen? Kun je prioriteiten stellen? Sta je aan het stuur van jouw leven?

Geest (SQ)

Wat is voor jou belangrijk in het leven? Weet je welke kernwaarden daarbij horen? Waar sta je voor? Wie ben je? Heb je voldoening in jouw leven?

Lichaam (FQ)

Neem je de juiste voeding en in de juiste hoeveelheden? Drink je genoeg? Beweeg je genoeg? Hoe is het met je slaap en echte ontspanning? Gebruik je medicijnen?

Als al deze onderdelen in balans zijn ervaar je harmonie en energie in je leven en zit je zelf weer stevig achter het stuur.

Mijn klanten

“Carolien heeft mij begeleid als leefstijl coach en me zonder oordeel begeleid waardoor er ruimte gecreëerd werd om alles te kunnen zeggen. Als iets niet werkt voor jou ga je samen op zoek naar wat wel werkt. Carolien is een lieve rustige vrouw met veel kennis om jou te helpen.”

Lottie

“Carolien is een lieve, geduldige vrouw die de tijd neemt om naar je te luisteren en zo goed mogelijk advies probeert te geven. Ik heb een tijdje geworsteld met mijn gewicht. Door medicijngebruik was ik 10 kg aangekomen en wist niet goed waar ik moest beginnen om de kilo’s er weer af te krijgen. Doordat Carolien mij de juiste handvatten heeft gegeven begon ik langzaam af te vallen. Sommige tips waren voor mij echt een eye-opener en pas ik nu dagelijks toe. Uiteindelijk ben ik op eigen krachten verder gegaan en heb ik mijn streefgewicht bijna behaald.”

Samira

“Omdat ik lichamelijke klachten had, bood Carolien Kuyper mij aan een hormonale analyse te doen. Na een aantal vragenlijsten ontving ik een uitgebreid rapport met daarin diverse tips, toelichtingen en een persoonlijk leefstijl advies. Zeker de suggesties voor suppletie aanvullingen zijn welkom.

Wil je meer weten over het effect van jouw hormonen, omgaan met stress en voedingsadvies, dan kan ik haar van harte aanbevelen. Zij zorgt ook voor een goede follow up.”

Mirella Eickhof

“Carolien heeft mij tijdens mijn chemo traject begeleid met pure geconcentreerde voeding en speciale meditaties. Ik kreeg complimenten van mijn oncoloog en diëtist dat ik zo goed door de kuur was heen gerold. Die complimenten heb ik natuurlijk doorgegeven!”

Diny

“Het ziet er fantastisch uit, je uitgewerkte LVA. Op deze manier heb je echt iets mee gegeven waar ik op terug kan kijken. Vooral ook mooi je extra uitleg bij voedingssuplementen en adviezen, erg blij mee. En ook je follow up. Doe je goed! “

(LVA = Leefstijl & Voedingsanalyse)

Marianne

“Net het rapport gelezen…..zoooo daar staat veel in. Carolien is heel effectief en stelt de juiste vragen en komt zo tot de kern. Het was een fijn gesprek waar veel aan bod kwam.”

Petra

Contact opnemen

Great Health Coaching
Fonteinkruid 5
1441 XJ Purmerend
Mob: (+31) (0)623611494
Email: info@greathealth.nl

Afspraken vinden plaats in mijn praktijk, in overleg binnen een straal van ca. 30km rondom Purmerend, of online

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?