Over mij

Carolien Kuyper

Wie ik ben?

Hallo, ik ben Carolien Kuyper.  Mijn carrière is begonnen in de financiële wereld. Na mijn middelbare school wist ik het, ik wilde bij een bank werken! Vraag mij niet waarom maar waarschijnlijk is het de dynamiek in die wereld dat ik mij daar de afgelopen 35 jaar als een vis in het water heb gevoeld. Zelf was ik ook continue in beweging door verder te studeren (HEAO-BE en Executive MBA), mij bankbreed te ontwikkelen en de kansen te grijpen die mij geboden werden. Ik heb voor banken, beurzen en clearinghuizen gewerkt maar ook bij andere zakelijke dienstverleners. Meestal in de rol van lijn-, project- of changemanager.

Vitaliteit

Mijn interesse in vitaliteit groeide toen ik in 2001 een eigen consultancy bedrijf oprichtte. Vanaf dat moment had ik een inkomen op basis van ‘uurtje, factuurtje’ en hoewel ik goed gezond was merkte ik dat het gebruik van voedingssupplementen mijn weerstand ondersteunden en ik optimaal kon presteren (en factureren wink). Toen ik vanaf 2004 ook personeel detacheerde bij mijn opdrachtgevers werd ook het voorkomen van ziekteverzuim bij mijn personeel belangrijk. Vitaliteit en Coaching zijn vanaf dat moment mijn 2e passie.

Burn-out en Bore-out

Begin 2017 heb ik een bore-out gehad nadat ik in 2014 had besloten in loondienst te gaan werken bij mijn opdrachtgever. Een hele overgang na 13 jaar als zelfstandige te hebben gewerkt. Het overlijden van mijn vader gaf de doorslag om op het aanbod in te gaan. Maar waar ik als zelfstandige zelf aan het stuur stond en goed was in het behalen van doelen (linksom of rechtsom) bleek ik nu afhankelijk te zijn geworden van de beslissingen van anderen. Tijdens mijn bore-out besloot ik dat het tijd werd om het stuur weer in eigen hand te nemen. Tijdens een coach traject in de buitenlucht besefte ik dat het tijd werd om mijn ‘nevenactiviteiten’ niet langer te bagatelliseren maar te erkennen als volwaardige activiteit en te bekrachtigen met officieel erkende diploma’s en registraties.

Een burn-out heb ik ervaren in 1999 in mijn tijd als manager bij Amsterdam Exchanges. De combinatie van deze rol, het jarenlang hard werken in grote branchbrede projecten met daarnaast in de avond studeren voor een Executive MBA deed de emmer bijna overlopen. Een privé voorval was de laatste druppel.

Wandelcoaching

Tijdens mijn bore-out werkt ik gecoacht door een Mindful Run Wandelcoach. Ik was verrast door het effect van coaching in de buitenlucht. Na iets meer dan 3 weken voelde ik de energie en levensvreugde weer opborrelen.

Vragen als: Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat kan ik met mijn levenservaring? Wat wil ik? kwamen aan de orde. Nadat ik daar duidelijkheid over had heb ik een groot aantal opleidingen, trainingen en workshops gevolgd waarbij de nadruk lag op een integrale aanpak. Wil je weten welke dit zijn? Kijk dan bij Kennis & Ervaring.

Daarnaast heb ik geleerd dat bepaalde klachten ontstaan door specifieke situaties die we in het leven tegenkomen. Grote en kleine trauma’s. En dat het lichaam vernuftig geprogrammeerd is om die trauma’s te verwerken en het lichaam weer te helen.

De kennis over deze programma’s zorgt voor rust omdat je weet wat er komen gaat. Niet alleen bij mij maar ook bij mijn cliënten.

Zijnsintentie

Hoewel ik wist hoe ik mij verder wilde ontwikkelen bleef ik op bepaalde punten steeds maar twijfelen. Gek werd ik ervan. Bij wijze van natuurlijk!

Door het volgen van het Quaning-RGprogram Intention of Being is deze twijfel verdwenen. Ik heb ontdekt wat mijn unieke talent is dat ik moeiteloos in zet.  Vanzelfsprekend, onbewust en  zonder daarbij stil te staan. In alles dat ik doe in mijn leven, zowel in werk als in privé.

Mijn unieke talent heeft de woorden “laten zien”. Ik ben hier om anderen, mannen en vrouwen, de mogelijkheid te bieden zichzelf te laten zien. Met hun struggle en verlangen om een doel te bereiken. Maar ook om zichzelf te laten zien met hun unieke talenten, daar waar ze goed in zijn. Wat hen moeiteloos afgaat.  

Als jij mij laat zien dat je het contact met jezelf en/of jouw unieke talent hebt verloren help ik jou om deze connectie te herstellen. Door je weer dichtbij jezelf te brengen, bij jouw oorspronkelijke kern, waar jouw unieke talent en innerlijke wijsheid is opgeslagen. Door uit je hoofd te komen en weer verbinding te maken met jouw hart. Ik laat ik je zien welke kansen en mogelijkheden er zijn om jouw doel te bereiken. Daarbij kan ik je ondersteunen waardoor het voor jou makkelijker wordt om jouw doel ook daadwerkelijk te behalen.

Door in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk, kom je steeds dichterbij je kern en ervaar je harmonie en balans. Het leven voelt lichter en alles begint te stromen.

Ik heb dit zelf ook ervaren. Ik weet nu wat ik te bieden heb en hoe belangrijk de context elementen zijn in mijn werk en privé leven.  Alles dat op mijn pad komt toets ik aan deze elementen. Past dit naadloos, dan bruis ik van energie, gaat alles moeiteloos en komen situaties als vanzelf op mijn pad. Hiermee is voor mij de cirkel rond. Dat gun ik jou ook!

Contact opnemen

Great Health Coaching
Fonteinkruid 5
1441 XJ Purmerend
Mob: (+31) (0)623611494
Email: info@greathealth.nl

Of stuur mij een bericht