Burn-out,

het zit niet tussen je oren!

Wat is een burn-out?

Een burn-out ontstaat als je langere tijd last hebt van chronische stress. Een beetje stress is geen probleem. We hebben het nodig om af en toe te pieken om bepaalde prestaties te leveren. Het maakt ons scherp, geeft extra focus en vaak ervaren we extra bruisende energie die ons een kick geeft om tot actie over te gaan.

Wanneer we echter onvoldoende tijd nemen om te rusten en te herstellen heeft onze batterij steeds meer moeite om zich op te laden. We worden moe, steeds meer vergeetachtig, slapen slecht en het wordt steeds lastiger de batterij op te laden en nog te genieten van het leven. We voelen ons machteloos en het lukt zelfs niet meer om de normale dagelijkse dingen te doen. Dit resultaat noemen we een ‘hersteltekort’. Uiteindelijk is de batterij helemaal leeg en ben je niet meer in staat deze op te laden. Alles komt tot stilstand.

 

Burn-out herstel

In mijn trajecten werk ik met de drie B’s: Beweging, Bewustwording en Bezieling.

Daarbij maak ik ook gebruik van de Chronische Stress Reversal methode (CSR). Een wetenschappelijk onderbouwde methode die al ruim 20 jaar zijn effectiviteit heeft bewezen en waarmee uitstekende resultaten worden bereikt.

Omdat je lichaam bij een burn-out compleet uitgeput is werken we eerst aan ontspanning en fysiologisch herstel. Daarmee stoppen we de roofbouw, kan jouw batterij zich weer gaan opladen en krijg je meer energie.

Hoe werk ik

Door beweging in de buitenlucht ervaar je al snel de kracht van de natuur. Een fijne omgeving zonder veel harde prikkels maakt dat je loskomt van je dagelijkse problemen. Beweging in de natuur heeft ook een bewezen positief effect. Het zorgt er niet alleen voor dat het stress vermindert, maar ook jouw cognitieve functies (hersenfuncties) gaan veel beter voor je werken. Tijdens het bewegen komen stofjes vrij die pijn verminderen (endorfine), een gelukkig gevoel geven (serotonine) of ervoor zorgen dat je gemotiveerd bent om door te gaan (dopamine). Je snapt nu misschien dat bewegen een eerste stap is in jouw herstel.

Door de gesprekken die we onderweg voeren en de oefeningen die we doen wordt je steeds meer bewust van je patronen en valkuilen. Je leert hoe je patronen kunt doorbreken en uit de vicieuze cirkel kunt stappen. Jouw vitaliteit verbeterd, het inzicht in jezelf en je gedrag en je leert effectief zelfmanagement.

De laatste fase is re-integratie. Tijdens onze gesprekken hebben we het ook over bezieling, dat wat je diep van binnen het liefste doet. Door meer te doen waar je blij van wordt, waar je veel energie van krijgt, gaan de dingen in jouw leven makkelijker lopen en draag je bij aan een sneller herstel.

Een individueel burn-out traject duurt twaalf weken waarbij we om de week twee uur lang in de buitenlucht werken aan jouw herstel. De invulling is maatwerk omdat iedereen uniek is. We werken in de natuur in een straal van 50 kilometer van Purmerend en spreken af in een mooi natuurgebied. Tussen de sessies werk je aan thuiswerk opdrachten en doe je oefeningen die jouw herstel bevorderen. Bij de start, halverwege en bij afsluiting van het traject doen we een online energie-check.

Benieuwd?

Mijn klanten

Bedankt voor de fijne wandelcoaching,

Ik heb je gevonden via facebook. Vlak voordat ik thuis kwam te zitten met een Burnout heb ik de website bezocht en zag de 1op1 wandel coaching en dat sprak me erg aan. Praten en wandelen in de nabij gelegen natuur, en we troffen elke keer een zonnetje. De wandel sessies hebben mij door de gesprekken en oefeningen meer naar mezelf doen kijken, waarom ik dingen doe zoals ik doe terwijl een iets andere aanpak wellicht minder stress oplevert.en ontspanningsoefeningen, bodyscan, of gewoon even alleen maar zitten in stilte.

Ik heb aardige stappen gemaakt en ben zelfs weer een beetje aan het werk.

Wanneer je op zoek bent naar hulp omdat je wat vastloopt in je hoofd maar je ziet jezelf niet in een kamertje op de sofa, raadt ik het zeker aan met Carolien contact op te nemen.

Anja

“Caroline supported me at a time when I needed it. When we immigrated to the Netherlands two years ago, I was trying to cope with difficult conditions. A new country, a new language and a new job. Having long working hours and not being able to spare time for my two young children and myself was quite exhausting for me. During such a period, Caroline took me for walks in nature. She supported me by talking to me at length and with interest. The meditations we did were very good for me. The additional frequency therapy made me feel instantly lighter and happier. Good to know you. I would defintely recommend to everyone.”

A.K.

“ Na het overlijden van mijn man en twee serieus mislukte liefdes relaties stond ik er alleen voor. Het gevoel van vader en moeder zijn voor mijn (inmiddels) puberzoon zette mijn eigen leven op een tweede plaats.
Als er niemand genoeg van mij houd om een relatie mee aan te gaan, ben ik dan nog wel wat waard?
Het gemis van steun, aandacht en liefde liet een eenzaamheid in mij groeien. Steeds weer overal alleen heen, weinig aansluiting bij de mensen om mij heen vinden. Mijn wereld was oke maar werd wel steeds kleiner.
Nu ik richting de 50 jaar loop en mijn zoon meer zijn eigen gang gaat, heb ik ruimte gekregen die opnieuw ingevuld kan worden.
Samen met Carolien heb ik gezocht naar wat ik wil en leuk vind om te doen.
Buiten zijn is mijn ding. Water ook. Dus lopend over de dijk langs het markermeer voelde ik me goed en zijn er nieuwe plannen gevormd. Met als doel: Ja ik ben het waard om liefde en aandacht te geven en te krijgen”.

Ingrid

Contact opnemen

Great Health Coaching
Fonteinkruid 5
1441 XJ Purmerend
Mob: (+31) (0)623611494
Email: info@greathealth.nl

Afspraken vinden plaats in mijn praktijk, in overleg binnen een straal van 50km rondom Purmerend, of online

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?