Wil jij ook meer energie in jouw leven?

Ben jij altijd moe?

Het lijkt wel een epidemie tegenwoordig, bijna iedereen is moe. Alsof het besmettelijk is! Als je iemand vraagt hoe het met hun gaat is het antwoord vaak: ik ben druk en zo moe!

Veel mensen hebben tegenwoordig het gevoel dat ze steeds achter de feiten aanlopen en zijn continue doodmoe. “Bijslapen” helpt niet meer en je hebt het gevoel dat je alleen maar moeier en moeier wordt. Wat velen niet weten is dat zij continue verkeerd ademen waardoor ze in een vicieuze cirkel terechtkomen, een neerwaartse spiraal. We staan zelden echt stil bij onze ademhaling, want het gaat toch automatisch? Veel mensen (volwassenen en kinderen) hebben echter een verkeerde manier van ademen ontwikkeld. Dit kan een grote impact op je gezondheid hebben.

Wil jij af van de stress?

Stress is vaak een grote boosdoener. Er zijn vele vormen van stress: werkstress, stress om thuis alle ballen in de lucht te houden. Maar ook onderweg van werk naar huis lijkt het alsof iedereen haast heeft en rent om trein, bus of tram te halen. Onbewust nemen we het tempo van anderen over en voor we het weten doen we mee aan de ratrace.

Ik help je beter te ademen.

Waarom? De kans is groot dat je verkeerd ademt. Een verkeerde ademhaling verstoort allerlei processen in ons lichaam en ligt aan de basis van diverse aandoeningen:

  • Astma
  • Angstaanvallen
  • Allergieën
  • Bronchitis
  • Chronische vermoeidheid
  • Sinusitis
  • Hooikoorts
  • Hoge bloeddruk
  • Hyperventilatie
  • Slaapproblemen  

Hoe adem jij? Zit jouw ademhaling hoog op de borst of zit hij ter hoogte van jouw buik? Let eens op hoe jij ademt. Doe je snel jouw mond open als je de loopt, fietst of de trap op loopt?

Adem jij als een hijgend hert? 😉

Hijgend hert? Daarmee bedoel ik dat je steeds jouw mond open hebt bij het ademen. Als je teveel met je mond open ademt, adem je te diep en teveel. Daardoor raak je teveel koolstofdioxide kwijt dat je nu juist nodig hebt voor veel processen in jouw lichaam. Zo heeft het invloed op de transport van zuurstof naar jouw cellen maar ook hoe eiwitten en vitaminen door jouw lichaam worden opgenomen. Daar heb je vast nog nooit van gehoord. Dat is vreemd want deze ontdekking is in het begin van de 19e eeuw gedaan door onderzoeker Buteyko. Hij heeft hier jarenlang onderzoek naar gedaan.

Tip: let de komende week eens op hoe je ademt en probeer je mond deze week zoveel mogelijk dicht te houden bij inspanning. 

Heb je hulp nodig?

Buteyko ademtherapie herstelt je ademhaling, waardoor je lichaam beter functioneert, je gezondheid verbetert en je symptomen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Wil jij dit ervaren? Geef je dan op voor een 5-weekse cursus Mindful Walk.

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?